Szex, szerelem… gyermek? Hogyan védekezzünk?

Amikor már várjuk a babát, ezen nem is gondolkozunk, sőt! Ilyenkor éljük legszerelmesebb és legfelszabadultabb szexuális életünket.De mi történik akkor, amikor már megszületett a baba? Bár voltak elképzeléseink arról, hogy mikorra szeretnénk második , harmadik babánkat, de az első szülés után vannak dolgok amik megváltoznak. De mi történik a szerelmes- boldog nemi életünkkel?

szex és szerelem

Mert jó a szerelem és jó a szex.

Ugye nem vagyunk álszentek, tudjuk, hogy nem csak azért szeretkezünk, mert gyermeket szeretnénk! A sorrend lehetne akár szerelem, szex… gyermek is, sőt sokak szerint kívánatos beiktatni közé a „házasság”-ot is. Ízlés és meggyőződés dolga. Most inkább álljunk meg az első kettő után!

Ismerjük azt a mondást, hogy a nők számára két dolog létezik, ami miatt bármire képesek: az egyik, hogy gyermekük legyen és a másik, hogy ne legyen gyermekük.

Mi mindent tudtak erről az utóbbiról már az ókorban?!

Márpedig tudtak az egyiptomiak is, a görgök is, a rómaiak is… Ez bizony nem a népességszabályozásról szól, hiszen akkor még nem beszélhettünk túlnépesedésről. A demográfiai robbanás valahol a 18. század közepén, de még inkább az ipari forradalom idején jelentkezett. De hagyjuk most az elavult módszereket! Mit tud a 21. század?

Amit már régről tudunk, de ma is aktuális, hogy a fogamzásgátlás elkerülhetetlenül összefonódik az érzelmi és szexuális jóléttel és lehetetlen a fogamzásgátlásról a szexualitás említése nélkül beszélni. A szex zavarba ejtő, így a fogamzásgátlásról való szakmai tájékoztatás még ma is sokszor gátlás alá kerül!

Azt is tudjuk, hogy a szex az „éppen most van”, az ebből eredő problémák pedig csak később jelentkeznek. 

További tény, hogy minden fogamzásgátló módszer csak a „legkevésbé rossz” lehet.

Az emberi természet ellen nem lehet hadakozni, mindig lesznek meggondolatlan tettek, de a tájékoztatást akkor is meg kell oldani, mert bizony életeket menthet! Mert ami a fogamzásgátlás szégyenfoltját jelenti, az – ebben majdnem mindenki egyetért – az abortusz. Nemrégiben újra felkavarta a kedélyeket az abortusztabletta engedélyeztetése körül zajló vita.

A jó hír, hogy számtalan más megoldás van! 

Még az abortusz (tabletta) előtt/helyett, de akár az „esemény”után is létezik sürgősségi fogamzásgátlás!

Kevés szó esik erről, pedig lényegi kérdésről van szó! És itt nem csak a (jó esetben) közismert tablettára gondolunk, amit legkésőbb 72 órával az szexuális kapcsolat után kell bevenni, hanem olyan módszerre, amelyre legkésőbb az ovulációt követő 5. napon kerülhet sor. Megelőzésre pedig ott van a férfi óvszer, női óvszer, pesszárium, tabletták, és a méhen belüli eszközök.

A gyermek megszületése után, a társak közösen kell, hogy eldöntsék a továbbiakat. Azaz, mi az,ami számukra a legmegfelelőbb, és legkényelmesebb.

A nők 35 éves kor felett, a nőgyógyászukkal is egyeztessenek. Hiszen ebben a korban, már gyakran ellenjavallt a fogamzásgátló szedése. Érdemes komolyan venni ezt a kérdést. A májfunkciós vizsgálat ( vérvétel) segítségünkre lehet abban, hogy a fogamzásgátlók közül, melyik az, amelyiket még gond nélkül szedhetjük. Hiszen a gyógyszerek is változatos összetételűek. 

Szerencsére van megoldás, viszont különbözőek vagyunk, így az, ami másnak bevált, az lehet, hogy nekünk nem fog működni. Ehhez tudatos tájékozódásra van szükség, a szakmai javaslatokkal összegyeztetve.

Ne sajnáljuk rá az időt, hogy kipróbáljunk akár többféle módszert is, hiszen minden perc, ami majd nyugodtan telhet az örömökkel, megéri a ráfordított kutatást, mert tudjuk, hogy egy gyerekes családban, a sexre amúgy is alig jut idő, legyen akkor legalább egy gonddal kevesebb.

 

 

 

 

 

Cimkék: szerelem, sex, védekezés

Szex, szerelem… gyermek? Hogyan védekezzünk?
Szex, szerelem… gyermek? Hogyan védekezzünk?

Kedvenc cikkek

Megnyitotta kapuit a pécsi állatkert.

Megnyitotta kapuit a pécsi állatkert.

Szombaton nyitotta kapuit a pécsi állatkert, ahol számtalan újdonsággal, különlegességgel várják a látogatókat.
tovább >>
Hallottál már a grappling-ról? Nálunk ma megtudhatod a jelentését.

Hallottál már a grappling-ról? Nálunk ma megtudhatod a jelentését.

Hajrá Hétfő, a sport legyen veletek a héten is! Oldalunk támogatója, Növényi Norbert. A mai napon az általa sikeresen űzött sportok ...
tovább >>
Mit ajándékozzunk az óvodai évzárón?

Mit ajándékozzunk az óvodai évzárón?

Óvodai évzáró – mit ajándékozzunk?    Május vége a nagyoknak ...
tovább >>
Fedezd fel a  titokzatos jobb agyféltekédet, a művész benned él!

Fedezd fel a titokzatos jobb agyféltekédet, a művész benned él!

A Művész Benned Van! Jobb agyféltekés rajztanfolyam nem csak gyerekeknek, akár felnőtteknek is. Ne arra gondolkodj, hogy Te olyat nem tudsz ...
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.