Gyönyörű nyers csokitorta, ami azért különleges, mert habkönnyű, nem túl édes, finom, krémes...

Novemberben készült ez a fantasztikusan ínycsiklandó torta egy nyersétel hétvégén,

de havi rendszerességgel vannak nyersétel hétvégék Piliscsabán. Ilyenkor péntektől vasárnapig nyers ételeket készítenek azok, akik szeretnének többet tudni a fortélyokról, a nyers étel konyhájáról, és szeretnének nyitni az egészségesebb táplálkozás felé.Tisztán növényi, gluténmentes, élő (nyers). Egyszerűen fantasztikus!  Az ételek elkészítése után pedig a "szakácsok" együtt fogyasztják el azeket a finomságokat.

Most leírjuk nektek a Csokitorta receptjét, ami egy 18cm-es tortaformához való. 

Hozzávalók:

az alaphoz:

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg zabpehely

5-10 dkg datolya (beáztatva)

1 csipet só

a krémhez:

20 dkg kesudió, és annyi víz, amennyi épp ellepi

40 dkg datolya (beáztatva mérve)

1 teáskanál vanília őrlemény

1 teáskanál agar agar

1 dl víz

2 evőkanál kakaópor

az öntet:

20 dkg bármilyen piros bogyós gyümölcs

1 banán 

Elkészítése:

Sütőpapírral kibélelünk egy kis tortaformát (kb 18 cm-es). A zabpelyhet aprítógépben megtörjük (nem kell teljesen lisztté őrölni), és összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sóval. A beáztatott datolyából annyit gyúrunk hozzá, hogy egy nem túl nedves, de formázható masszát kapjunk. Ez kb 5 dkg, de lehet több is, attól is függ, hogy mennyire nyomkodtuk ki belőle a vizet. Ezt a masszát belenyomkodjuk az előkészített tortaformába, kanál hátuljával jól kisimítjuk szép egyenesre.

A csokikrémhez a kesudiót simára turmixoljuk annyi vízzel, amennyi a turmixgépben szükséges ahhoz, hogy egy teljesen sima krémet kapjunk. Hozzátesszük a datolyát, vaníliát és a kakaóport (csoki-imádók több kakaóport is használhatnak), majd elkészítjük a növényi zselatint. 1 dl vizet felforralunk, és elkeverünk benne 1 csapott teáskanál agar agar port. Addig keverjük, amíg fel nem olvad a por és el nem készül a zselé. Nem baj, ha felhabzik, folyamatosan kell keverni.  A csokikrémet elkezdjük keverni (lehetőleg a turmixgéppel) és így csurgatjuk bele apránként az agar agar zselét. Beletöltjük a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

1 óra múlva már lehet tálalni, szépen összeáll, szépen lehet szeletelni. 

Az öntet opcionális: nélküle is finom a torta, de vele még különlegesebb.

A piros gyümölcsöket (lehet meggy vagy málna vagy szeder, áfonya, vagy ezek keveréke is, ilyenkor főleg fagyasztott állapotban) elturmixoljuk a banánnal és készen is vagyunk. Tálaláskor szépen ráöntjük a tortára.

A nyersétel hétvége egyik fénypontja volt ez a tortaszelet.

Ha kedvet kaptál egy ilyen főzőiskolában való "tanulásra" keresd Lénárt Gittát, aki a Nyers Konyha mesterszakácsa! Főzőiskolái rendszeresek, és bárki számára elérhetőek!

Cimkék: szeretem a gyerekem, csokitorta recept, nyers táplálkozás, Lénárt Gitta

A Nyersből soha sem elég.
A Nyersből soha sem elég.

Kedvenc cikkek

Párkapcsolatunk csapdája

Párkapcsolatunk csapdája

Almási Kitti előadása a párkapcsolatunk jobb megértéséért, az esetleges csapdák megismeréséért.
tovább >>
Idén is vár az Everness fesztivál!

Idén is vár az Everness fesztivál!

Az Everness idén valóban nagyon színes palettával várja a fesztiválozókat. A mozgás területén számos tradicionális táncba, ...
tovább >>
Nyers örömök

Nyers örömök

Olyan sokat hallunk a nyers konyháról, talán már ismerjük is a konyhájának az alapjait. De gondoltátok volna, hogy egy ilyen tortát is el ...
tovább >>
Családi tábrozás

Családi tábrozás

Eredeti programokkal várja a családokat a Clarity tábor! Ez a Táborozás igazi családi élményt jelent, ahol mindenki megtapasztalhatja az ...
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.