Gyönyörű nyers csokitorta, ami azért különleges, mert habkönnyű, nem túl édes, finom, krémes...

Novemberben készült ez a fantasztikusan ínycsiklandó torta egy nyersétel hétvégén,

de havi rendszerességgel vannak nyersétel hétvégék Piliscsabán. Ilyenkor péntektől vasárnapig nyers ételeket készítenek azok, akik szeretnének többet tudni a fortélyokról, a nyers étel konyhájáról, és szeretnének nyitni az egészségesebb táplálkozás felé.Tisztán növényi, gluténmentes, élő (nyers). Egyszerűen fantasztikus!  Az ételek elkészítése után pedig a "szakácsok" együtt fogyasztják el azeket a finomságokat.

Most leírjuk nektek a Csokitorta receptjét, ami egy 18cm-es tortaformához való. 

Hozzávalók:

az alaphoz:

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg zabpehely

5-10 dkg datolya (beáztatva)

1 csipet só

a krémhez:

20 dkg kesudió, és annyi víz, amennyi épp ellepi

40 dkg datolya (beáztatva mérve)

1 teáskanál vanília őrlemény

1 teáskanál agar agar

1 dl víz

2 evőkanál kakaópor

az öntet:

20 dkg bármilyen piros bogyós gyümölcs

1 banán 

Elkészítése:

Sütőpapírral kibélelünk egy kis tortaformát (kb 18 cm-es). A zabpelyhet aprítógépben megtörjük (nem kell teljesen lisztté őrölni), és összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sóval. A beáztatott datolyából annyit gyúrunk hozzá, hogy egy nem túl nedves, de formázható masszát kapjunk. Ez kb 5 dkg, de lehet több is, attól is függ, hogy mennyire nyomkodtuk ki belőle a vizet. Ezt a masszát belenyomkodjuk az előkészített tortaformába, kanál hátuljával jól kisimítjuk szép egyenesre.

A csokikrémhez a kesudiót simára turmixoljuk annyi vízzel, amennyi a turmixgépben szükséges ahhoz, hogy egy teljesen sima krémet kapjunk. Hozzátesszük a datolyát, vaníliát és a kakaóport (csoki-imádók több kakaóport is használhatnak), majd elkészítjük a növényi zselatint. 1 dl vizet felforralunk, és elkeverünk benne 1 csapott teáskanál agar agar port. Addig keverjük, amíg fel nem olvad a por és el nem készül a zselé. Nem baj, ha felhabzik, folyamatosan kell keverni.  A csokikrémet elkezdjük keverni (lehetőleg a turmixgéppel) és így csurgatjuk bele apránként az agar agar zselét. Beletöltjük a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

1 óra múlva már lehet tálalni, szépen összeáll, szépen lehet szeletelni. 

Az öntet opcionális: nélküle is finom a torta, de vele még különlegesebb.

A piros gyümölcsöket (lehet meggy vagy málna vagy szeder, áfonya, vagy ezek keveréke is, ilyenkor főleg fagyasztott állapotban) elturmixoljuk a banánnal és készen is vagyunk. Tálaláskor szépen ráöntjük a tortára.

A nyersétel hétvége egyik fénypontja volt ez a tortaszelet.

Ha kedvet kaptál egy ilyen főzőiskolában való "tanulásra" keresd Lénárt Gittát, aki a Nyers Konyha mesterszakácsa! Főzőiskolái rendszeresek, és bárki számára elérhetőek!

Cimkék: szeretem a gyerekem, csokitorta recept, nyers táplálkozás, Lénárt Gitta

A Nyersből soha sem elég.
A Nyersből soha sem elég.

Kedvenc cikkek

Nem akarunk az iskoláról hallani sem!

Nem akarunk az iskoláról hallani sem!

Papp Kata írását, nagyon sokan olvastátok. Hiszen olyan gondolatokat formál szavakká, amivel szinte minden gyermekes szülő egy sor után már ...
tovább >>
Mit ajándékozzunk az óvodai évzárón?

Mit ajándékozzunk az óvodai évzárón?

Óvodai évzáró – mit ajándékozzunk?    Május vége a nagyoknak ...
tovább >>
Gyermeknap  a Seholszigeten!

Gyermeknap a Seholszigeten!

A Seholsziget Gyermeknapkor igazán izgalmas programokkal várja a gyerekeket!
tovább >>
Messze vagyunk Finnországtól

Messze vagyunk Finnországtól

Mit látni a legendás finn iskolában? Hát a szomorú, döglött magyar jövőt. Irigységtől sárguló pillanatfelvétel Helsinkiből - Tóta W. ...
tovább >>

© 2019 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.