Elkészült, megszépült, nagyobb lett a pécsi állatkert!

Festői környezetben épült, még a 60's években a pécsi állatkert. A helyi gyárak munkásai, valamint az egyetemisták társadalmi munkájának köszönhetően.Az eredeti cél, a hazai vadak bemutatása volt, viszont az idő előre haladtával, egyre emelkedett az egzotius állatok száma is. 1960- ban még csak 34 állatot, 1973-ban pedig már 118 állatfajt láthattak ez ide érkezők. Ma viszont már  250 faj, több, mint ezer példánya él a pécsi vadasparkban.Immáron 4 hektáros területen. 

Az megújult zoo sok olyan állat otthona lett, amelyek eddig nem voltak láthatók Pécsen: többek között pumák, borjúfókák, két vízidisznó, egy kárpáti hiúz is. Az akváriumban még egy szirti cápát is láthatunk, amely a fogadóközpont épületében található. 

 

 

Van például állatsimogató is de láthatunk madárröptetőt, majomházat, nagymacskaházat, ragadozó- és vízilóházat is, de sorolhatnánk tovább az Afrika-kifutóval és a fókamedencével , krokodilház, fókamedence és egy csimpánzkifutóval is. Az állatkert egy 21.századi játszótérrel is gazdagodott, fa elemekkel és fa álllat figurákkal is.

 A pécsi állatkert különleges helyet foglal el a pécsiek szívében, hiszen gyönyörű környezetben helyezkedik el. Az állatkert korszerűsítésével viszont nem csak az eredeti épület szépült meg, hiszen egy fantasztikus látogatóközpont és új kifutók is épültek az ökoparkban, a pécsiek és az ide látogató turisták örömére is. Itt bekukkanthatsz hozzájuk.

    

 

Pécs eddig is hihetetlen sok szép látnivalóval büszkélkedhet. 2010 ben Európa Kultúrális Fővárosává is választották. Bár sokan, sokféleképpen emlékeznek a beruházások, építkezések, politikai érdekeltségek harcának idejére, annyi azonban biztos, hogy ha Pécsre látogat a család, a rengeteg látnivalók sora, most egy gyönyörű állatkerttel is szaporodott!  

Megéri betervezni egy kirándulást Pécsre! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: megnyitott, pécsi állatkert

Szeretem a gyerekem
Szeretem a gyerekem

Kedvenc cikkek

Futás a labda után, és sport lesz belőle!

Futás a labda után, és sport lesz belőle!

Ha a labda felnő, foci lesz belőle?
tovább >>
Tuti izgalmas tábort szeretnél? Irány a ZOO Tábor!

Tuti izgalmas tábort szeretnél? Irány a ZOO Tábor!

ZOO TÁBOR! Na oda szülőként is elmennénk, olyan izgalmas !
tovább >>
A Gyermeknevelés szabályai

A Gyermeknevelés szabályai

Mi divatos a gyermeknevelésben manapság? Vannak- e mindenkire alkalmazható szabályok? Vagy minden gyermekhez külön szabályt kell írni a ...
tovább >>
A D vitamin nagy szerepe

A D vitamin nagy szerepe

A vitaminoknak hihetetlen szerepe van, de most még egy ok, amiért komolyabban kell vennünk a D vitamint is.
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.