Oldalunk támogatója a Sport elkötelezett híve , Növényi Norbert.

Norbi neve a 70-es évek óta sportolói berkekben egyet jelent a kitartással, a küzdelemmel, a sport iránt érzett szenvedéllyel és a győzelemmel. Amellett, hogy sportolói pályája magáért beszél, Norbi újra- és újra bizonyságot tesz emberségéről, remek oktató készségeiről, hiszen amellett, hogy megtanítja a legkiválóbb technikákat, fogásokat; átadja a sport iránt érzett alázatot, és valódi győzteseket farag a hozzá jelentkezőkből! Kis hazánk egyik legsokoldalúbb sportembere !

A Növényi Norbi Sportakadémián, Norbi nagyon sok szeretettel tanítja  a gyerekeket a különböző küzdősportokra. Akár már 6 évesen is elkezdhet egy kisgyermek "hivatalosan" is birkózni.  Az edzésekről bővebben ITT olvashattok.

 

Mit érdemes tudnod Norbiról?

 • Növényi Norbert 1979-ben mutatkozott be első világversenyén
 • Kickbox- versenyzőként Európa bajnokságot és Világbajnokságot nyert
 • Birkózóként aranyat szerzett a moszkvai Olimpián
 • MMA világbajnok
 • 2009- óta a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének elnöke
 • Jelenleg a Növényi Norbert Sportakadémia tulajdonosa oktatója és sportmenedzsere

Norbi mindig a sportot ajánlja, a fiatalok időtöltését meghatározó programként. A gyerekek teste még jobban formálható, könnyedén alkalmazkodik a sport irányába. Azok  a fiúk akik energetikusabbak vagy épp ellenkezőleg, ha kicsit gyengébb izomzatúk, jó helyre kerülnek a Sportakadámián, ahol egyéni illetve csoportos oktatáson keresztül tanulhatnak a sportról, szakemberektől. 

Norbi iskoláiban a küzdősport több formájával is megismerkedhetnek a gyerekek és felnőttek egyaránt.

Ökölvívás, Birkózás, Cselgáncs, Judo, MMA, és a Grappling. 

De mi az  a grappling?

A grappling egy földharcra specializálódott sportág. Cél az ellenfél lekopogtatása, vagy pontszerzés. Pontszerzés különböző technikák megoldásával lehetséges. 
A küzdelem állásból indul. Az ellenfelet a földre kell vinni dobás, gáncsolás, stb. segítségével. A földön (és állásban is!) alkalmazható fogások a fojtások, és feszítések.
Két grappling fajtát különböztetünk meg : Gi és NoGi. A Gi-s küzdelmek judo vagy jiu-jitsu ruhában történnek ahol engedélyezett a ruha használata a fogások végrehajtásában. NoGi-ben ruhát fogni tilos! 
A megengedett fogások illetve a szabályok versenyszervezetenként és korosztályonként változnak.

Küzdőtér:

 • Tatami
 • Birkózó szőnyeg
 • Ketrec (cage grappling)

Felszerelés:

 • Gi
 • Rashguard ( vagy póló nélkül) /NoGi/
 • Rövidnadrág /NoGi/
 • Fogvédő
 • Szuszpenzor

Nem engedélyezett:

 • Ütés
 • Rúgás

 

Norbinak a sport meghatározó része az életének,  folyamatosan  a fiatalokat is erre buzdítja. Szerinte is a szülőket kell megcélozni, hogy célba érjen az üzenet. Ami pedig mindannyian tudjuk, hogy nem más, mint az, hogy  a gyerekek találják meg a számukra megfelelő mozgásformát, és mozogjanak, sportoljanak! A szülőknek kell nyitni a gyerekek felé. Megmutatni nekik a sportolási lehetőségeket, válasszák ki a nekik szimpatikusat, a megfelelőt.

Norbi már bizonyított, és a mai napig is bizonyítja, hogy a sport erősít, egészséges, fitten tart és mindenek felett még boldogabbá is tesz.

 

 

Norbi könyvet is írt, Kódolt Sport címen, amiben  a sporton felül,  a tapasztalatairól is ír. Egy gondolat  a könyvből:

"Az egyén önmagára talál a sportban, fejleszti énjét, megtalálhatja értékeit, megtanul túlnőni a hétköznapi dolgokon, ami az én-kielégülés lehetőségét adja."

Ugye, mindenki érzi, hogy ennek mekkora súllya van! Akkor ne is tétlenkedjünk sokáig. A hét napjának első napjával, akár el is kezdhetünk tenni valamit a sportolásunk irányába.  A mottónk is épp ezt sugallja, sosem késő, minden nap egy új lehetőséget rejt.

Legyen ez a Mai Nap!

Hiszen ha HÉTFŐ - akkor HAJRÁ!

 

 

 

 

Cimkék: Növényi Norbi, sport, grappling

Oldalunk támogatója Növényi Norbert.
Oldalunk támogatója Növényi Norbert.

Kedvenc cikkek

Több millió év áll, a hiszti mögött.

Több millió év áll, a hiszti mögött.

Egy tudatos szülő a "dolgok" mögé néz. De, hogy több millió év áll a hiszti mögött, és a gyermeknek három agya van? Ezt elolvasva ...
tovább >>
Úszni, és megúszni ? Ebihal vagy kismacska?

Úszni, és megúszni ? Ebihal vagy kismacska?

A nyár megérkezett! Viszont a nyári kalandok, élmények, nyaralások, leginkább vízpart mellett zajlanak. Minden szülő féleleme egy ...
tovább >>
Az élet értéke, talán nem is tudjuk, de sokkal több annál, amire becsüljük!

Az élet értéke, talán nem is tudjuk, de sokkal több annál, amire becsüljük!

Mi az, ami ennél jobban fel tudná hívni a figyelmet arra, hogy értékeljük jobban azt,ami a szemünk előtt van?
tovább >>
A játszóház, ahol a gyerekek véleménye a legfontosabb

A játszóház, ahol a gyerekek véleménye a legfontosabb

Nincs is annál hitelesebb vélemény, mint amikor maga a gyermek meséli el számunkra, hogy miért szeret a játszóházba menni, és ott hogyan ...
tovább >>

© 2021 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.