Oldalunk támogatója a Sport elkötelezett híve , Növényi Norbert.

Norbi neve a 70-es évek óta sportolói berkekben egyet jelent a kitartással, a küzdelemmel, a sport iránt érzett szenvedéllyel és a győzelemmel. Amellett, hogy sportolói pályája magáért beszél, Norbi újra- és újra bizonyságot tesz emberségéről, remek oktató készségeiről, hiszen amellett, hogy megtanítja a legkiválóbb technikákat, fogásokat; átadja a sport iránt érzett alázatot, és valódi győzteseket farag a hozzá jelentkezőkből! Kis hazánk egyik legsokoldalúbb sportembere !

A Növényi Norbi Sportakadémián, Norbi nagyon sok szeretettel tanítja  a gyerekeket a különböző küzdősportokra. Akár már 6 évesen is elkezdhet egy kisgyermek "hivatalosan" is birkózni.  Az edzésekről bővebben ITT olvashattok.

 

Mit érdemes tudnod Norbiról?

 • Növényi Norbert 1979-ben mutatkozott be első világversenyén
 • Kickbox- versenyzőként Európa bajnokságot és Világbajnokságot nyert
 • Birkózóként aranyat szerzett a moszkvai Olimpián
 • MMA világbajnok
 • 2009- óta a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének elnöke
 • Jelenleg a Növényi Norbert Sportakadémia tulajdonosa oktatója és sportmenedzsere

Norbi mindig a sportot ajánlja, a fiatalok időtöltését meghatározó programként. A gyerekek teste még jobban formálható, könnyedén alkalmazkodik a sport irányába. Azok  a fiúk akik energetikusabbak vagy épp ellenkezőleg, ha kicsit gyengébb izomzatúk, jó helyre kerülnek a Sportakadámián, ahol egyéni illetve csoportos oktatáson keresztül tanulhatnak a sportról, szakemberektől. 

Norbi iskoláiban a küzdősport több formájával is megismerkedhetnek a gyerekek és felnőttek egyaránt.

Ökölvívás, Birkózás, Cselgáncs, Judo, MMA, és a Grappling. 

De mi az  a grappling?

A grappling egy földharcra specializálódott sportág. Cél az ellenfél lekopogtatása, vagy pontszerzés. Pontszerzés különböző technikák megoldásával lehetséges. 
A küzdelem állásból indul. Az ellenfelet a földre kell vinni dobás, gáncsolás, stb. segítségével. A földön (és állásban is!) alkalmazható fogások a fojtások, és feszítések.
Két grappling fajtát különböztetünk meg : Gi és NoGi. A Gi-s küzdelmek judo vagy jiu-jitsu ruhában történnek ahol engedélyezett a ruha használata a fogások végrehajtásában. NoGi-ben ruhát fogni tilos! 
A megengedett fogások illetve a szabályok versenyszervezetenként és korosztályonként változnak.

Küzdőtér:

 • Tatami
 • Birkózó szőnyeg
 • Ketrec (cage grappling)

Felszerelés:

 • Gi
 • Rashguard ( vagy póló nélkül) /NoGi/
 • Rövidnadrág /NoGi/
 • Fogvédő
 • Szuszpenzor

Nem engedélyezett:

 • Ütés
 • Rúgás

 

Norbinak a sport meghatározó része az életének,  folyamatosan  a fiatalokat is erre buzdítja. Szerinte is a szülőket kell megcélozni, hogy célba érjen az üzenet. Ami pedig mindannyian tudjuk, hogy nem más, mint az, hogy  a gyerekek találják meg a számukra megfelelő mozgásformát, és mozogjanak, sportoljanak! A szülőknek kell nyitni a gyerekek felé. Megmutatni nekik a sportolási lehetőségeket, válasszák ki a nekik szimpatikusat, a megfelelőt.

Norbi már bizonyított, és a mai napig is bizonyítja, hogy a sport erősít, egészséges, fitten tart és mindenek felett még boldogabbá is tesz.

 

 

Norbi könyvet is írt, Kódolt Sport címen, amiben  a sporton felül,  a tapasztalatairól is ír. Egy gondolat  a könyvből:

"Az egyén önmagára talál a sportban, fejleszti énjét, megtalálhatja értékeit, megtanul túlnőni a hétköznapi dolgokon, ami az én-kielégülés lehetőségét adja."

Ugye, mindenki érzi, hogy ennek mekkora súllya van! Akkor ne is tétlenkedjünk sokáig. A hét napjának első napjával, akár el is kezdhetünk tenni valamit a sportolásunk irányába.  A mottónk is épp ezt sugallja, sosem késő, minden nap egy új lehetőséget rejt.

Legyen ez a Mai Nap!

Hiszen ha HÉTFŐ - akkor HAJRÁ!

 

 

 

 

Cimkék: Növényi Norbi, sport, grappling

Oldalunk támogatója Növényi Norbert.
Oldalunk támogatója Növényi Norbert.

Kedvenc cikkek

A táncban és a zenében az Élet lüktet!

A táncban és a zenében az Élet lüktet!

Az Oktogon tánciskola növendékeire jellemző, hogy tanáraik nem csak a táncra, de a zene szeretetére is megtanítják a gyerekeket. Olyan ...
tovább >>
Nyers örömök

Nyers örömök

Olyan sokat hallunk a nyers konyháról, talán már ismerjük is a konyhájának az alapjait. De gondoltátok volna, hogy egy ilyen tortát is el ...
tovább >>
Mi az a Kence? Eláruljuk, hol tanulhatod meg elkészíteni!

Mi az a Kence? Eláruljuk, hol tanulhatod meg elkészíteni!

A kence egy olyan krém, ami finomságából kifolyólag, nem csak egyszerűen krém, hanem annál egy picit több is, főleg ha naturális ...
tovább >>
Elég jó szülő, elég jó gyerek?

Elég jó szülő, elég jó gyerek?

Dr. Vekerdy Tamás előadása 2016.10.27.-én a Lurdy házban.
tovább >>

© 2019 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.