Oldalunk támogatója a Sport elkötelezett híve , Növényi Norbert.

Norbi neve a 70-es évek óta sportolói berkekben egyet jelent a kitartással, a küzdelemmel, a sport iránt érzett szenvedéllyel és a győzelemmel. Amellett, hogy sportolói pályája magáért beszél, Norbi újra- és újra bizonyságot tesz emberségéről, remek oktató készségeiről, hiszen amellett, hogy megtanítja a legkiválóbb technikákat, fogásokat; átadja a sport iránt érzett alázatot, és valódi győzteseket farag a hozzá jelentkezőkből! Kis hazánk egyik legsokoldalúbb sportembere !

A Növényi Norbi Sportakadémián, Norbi nagyon sok szeretettel tanítja  a gyerekeket a különböző küzdősportokra. Akár már 6 évesen is elkezdhet egy kisgyermek "hivatalosan" is birkózni.  Az edzésekről bővebben ITT olvashattok.

 

Mit érdemes tudnod Norbiról?

  • Növényi Norbert 1979-ben mutatkozott be első világversenyén
  • Kickbox- versenyzőként Európa bajnokságot és Világbajnokságot nyert
  • Birkózóként aranyat szerzett a moszkvai Olimpián
  • MMA világbajnok
  • 2009- óta a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének elnöke
  • Jelenleg a Növényi Norbert Sportakadémia tulajdonosa oktatója és sportmenedzsere

Norbi mindig a sportot ajánlja, a fiatalok időtöltését meghatározó programként. A gyerekek teste még jobban formálható, könnyedén alkalmazkodik a sport irányába. Azok  a fiúk akik energetikusabbak vagy épp ellenkezőleg, ha kicsit gyengébb izomzatúk, jó helyre kerülnek a Sportakadámián, ahol egyéni illetve csoportos oktatáson keresztül tanulhatnak a sportról, szakemberektől. 

Norbi iskoláiban a küzdősport több formájával is megismerkedhetnek a gyerekek és felnőttek egyaránt.

Ökölvívás, Birkózás, Cselgáncs, Judo, MMA, és a Grappling. 

De mi az  a grappling?

A grappling egy földharcra specializálódott sportág. Cél az ellenfél lekopogtatása, vagy pontszerzés. Pontszerzés különböző technikák megoldásával lehetséges. 
A küzdelem állásból indul. Az ellenfelet a földre kell vinni dobás, gáncsolás, stb. segítségével. A földön (és állásban is!) alkalmazható fogások a fojtások, és feszítések.
Két grappling fajtát különböztetünk meg : Gi és NoGi. A Gi-s küzdelmek judo vagy jiu-jitsu ruhában történnek ahol engedélyezett a ruha használata a fogások végrehajtásában. NoGi-ben ruhát fogni tilos! 
A megengedett fogások illetve a szabályok versenyszervezetenként és korosztályonként változnak.

Küzdőtér:

  • Tatami
  • Birkózó szőnyeg
  • Ketrec (cage grappling)

Felszerelés:

  • Gi
  • Rashguard ( vagy póló nélkül) /NoGi/
  • Rövidnadrág /NoGi/
  • Fogvédő
  • Szuszpenzor

Nem engedélyezett:

  • Ütés
  • Rúgás

 

Norbinak a sport meghatározó része az életének,  folyamatosan  a fiatalokat is erre buzdítja. Szerinte is a szülőket kell megcélozni, hogy célba érjen az üzenet. Ami pedig mindannyian tudjuk, hogy nem más, mint az, hogy  a gyerekek találják meg a számukra megfelelő mozgásformát, és mozogjanak, sportoljanak! A szülőknek kell nyitni a gyerekek felé. Megmutatni nekik a sportolási lehetőségeket, válasszák ki a nekik szimpatikusat, a megfelelőt.

Norbi már bizonyított, és a mai napig is bizonyítja, hogy a sport erősít, egészséges, fitten tart és mindenek felett még boldogabbá is tesz.

 

 

Norbi könyvet is írt, Kódolt Sport címen, amiben  a sporton felül,  a tapasztalatairól is ír. Egy gondolat  a könyvből:

"Az egyén önmagára talál a sportban, fejleszti énjét, megtalálhatja értékeit, megtanul túlnőni a hétköznapi dolgokon, ami az én-kielégülés lehetőségét adja."

Ugye, mindenki érzi, hogy ennek mekkora súllya van! Akkor ne is tétlenkedjünk sokáig. A hét napjának első napjával, akár el is kezdhetünk tenni valamit a sportolásunk irányába.  A mottónk is épp ezt sugallja, sosem késő, minden nap egy új lehetőséget rejt.

Legyen ez a Mai Nap!

Hiszen ha HÉTFŐ - akkor HAJRÁ!

 

 

 

 

Cimkék: Növényi Norbi, sport, grappling

Oldalunk támogatója Növényi Norbert.
Oldalunk támogatója Növényi Norbert.

Kedvenc cikkek

Szeretethang koncert, Szimfónikus zenekari előadásban!

Szeretethang koncert, Szimfónikus zenekari előadásban!

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni! Március 22-én a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Szeretethang koncert várandós ...
tovább >>
Mit mutat az arc?

Mit mutat az arc?

Legyen az egy gyermekes rendezvény, vagy akár egy szülinapi buli, a gyerekek mindenkor és mindenhol imádják az arcfestést. Félelmetes vagy ...
tovább >>
Szex és Szerelem

Szex és Szerelem

Szex, szerelem… gyermek? Hogyan védekezzünk? Amikor már várjuk a babát, ezen nem is gondolkozunk, sőt! Ilyenkor éljük legszerelmesebb és ...
tovább >>
Tájékozódjunk, mielőtt nekikezdenénk!

Tájékozódjunk, mielőtt nekikezdenénk!

Juhász Péter, a testépítés szakértője a tudatos táplálkozásról összeállított számunkra pár pontot, amit lehet, hogy Te sem tudtál ...
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.