Mit jelent a nyers táplálkozás? 

Biztosan hallottál már te is róla, de ismersz is olyan embereket akik a nyers táplálkozás "törvényei" szerint élnek? 
Nagyon sokan szeretjük a salátákat, a zöldségeket,gyümölcsöket, de mi a különbség akkor, amikor azt mondjuk valakire,hogy "Nyers koszton él"? Vannak akik csak beiktatnak néha nyers napokat az életükbe, és vannak, akik teljes mértékben a nyers táplálkozás mellett döntöttek.

Mi az oldalunkon a táplálkozás minden formájára nyitottak vagyunk- ha az egészséges!

Magyarországon több szakembere is van a nyers táplálkozás rejtelmeinek, így oldalunkon találkozhattok például  Lénárt Gitta receptjeivel is de több szakértőt is be fogunk nektek mutatni, akiknek tanácsaival és segítségével akár ti magatok is beléphettek a Nyers konyha világába.

A nyers konyha sütést-főzést mellőzve, arra törekszik, hogy a lehető legváltozatosabb és legizgalmasabb formába tudjon ételt készíteni. Az aszalás  a darálást, és a turmixolás sokkal nagyobb figyelmet kap, viszont mellőzi az összes eddigi életünkbe berögzült, ételkészítési szokásainkat, hagyományainkat

A legegyszerűbben megfogalmazva- a  vitaminok  maradjanak az ételben!

Ezért a nyers táplálkozás hívei, nem főznek, sütnek,párolnak. 

Lehet,hogy hihetetlennek tűnhet, hogy valaki képes csak "nyers"  táplálékon élni, de azok viszont, akik már kipróbálták, esetleg csak így táplálkoznak, azt vallják, hogy nem  csak a testüket frissítette fel a változtatás, hanem rejtélyes módon még a lelküknek is jót tett a nyers étek. A vonzás törvénye értelmében a táplálkozási szokások változásával az életmódunk a gondolkodásunk és életérzésünk is megváltozik, hiszen az egyikből kövezkezik a másik.

Oldalunknak nem célja a "hit-térítés". Mi senkinek sem fogunk olyan tanácsokat adni, hogy csak ezt, vagy azt lehet tenni-enni.

Hisszük viszont azt, hogy "ahány ember, annyi szokás" , így ennek szellemében fogunk írni is nektek. Változatos szemlélettel, a Tudatos Táplálkozás nevében.

Azon dolgozunk, hogy minden kedden valami érdekes információt osszunk meg veletek.
Így kezdjük is az első napot valami ínycsiklandóan pimasz, romantikusnak is mondható édes gyümölccsel, a  lehető legegyszerűbbtől kezdve. Hiszen a nyers gyümölcs az alapja, és meghatározó alkotó eleme a nyers táplálkozásnak.

Gondoltad volna, hogy az eper C-vitaminból többet tartalmaz, mint a citrom vagy a narancs, 15 dkg elfogyasztása már fedezi napi C-vitamin-szükségletünket. A vitaminok közül található benne még A-, E-, K- és többféle B-vitamin is?

Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium és a vas, amelyek a vérnyomás szabályozásában, valamint a vérképzésben játszanak szerepet. Ezen kívül tartalmaz még foszfort, kalciumot, magnéziumot, szelént, mangánt, fluort, valamint nyomokban cinket és rezet.

Gyermeket tervezőknek, kismamáknak az eper magas folsavtartalma miatt ajánlott. De tartalmaz jódot is, amely nélkülözhetetlen a magzat hormonális rendszerének fejlődéséhez, valamint szerepe van a gyermek jövendő értelmi szintjének kialakításában, sőt a várandósság megtartásában is.

Fogyasszunk epret, amíg csak lehet, mert sajnos az eper szezon elég rövid, az ismeretlen eredetű epertől viszont jobb, ha tartózkodunk.

Abban az esetben, ha nem teszünk rá tejszínhabot, és nem porcukrozzuk meg, hanem csak úgy magában eszegetjük, mert úgy is finomnak találjuk, akkor már elmondhatjuk magunkról, hogy van, amit biztosan nyersen szeretünk!

Csak esetleg erre így, még nem is gondoltunk. A nyers gyümölcsöt nevezhetjük Élő ételnek is, hiszen semmit sem változtattunk rajta, úgy esszük, ahogy azt a természet adta nekünk. Ugye milyen finom? A gyerekeknek is nagy kedvence. 

Nyers táplálkozással kapcsolatos írásainkat magasabb szintre fogjuk emelni, hiszen a célunk az, hogy tényleg megismerkedjetek a táplálkozás ezen formájával. Recepteket és hasznos tanácsokat is meg fogunk veletek osztani.

A Keddi mottónk ezentúl:

Ha Kedd - akkor Kalória!

 

 

Cimkék: kedd, egészséges, tudatos, nyers táplálkozás, eper

ha-kedd-akkor-kaloria
ha-kedd-akkor-kaloria

Kedvenc cikkek

Haptonómia

Haptonómia

A magzat és az anya közötti kommunikációt nem lehet elég korán elkezdeni. Minden simítás, halk dúdolás, és pozitív érzelem átvitel ...
tovább >>
A játszóház, ahol a gyerekek véleménye a legfontosabb

A játszóház, ahol a gyerekek véleménye a legfontosabb

Nincs is annál hitelesebb vélemény, mint amikor maga a gyermek meséli el számunkra, hogy miért szeret a játszóházba menni, és ott hogyan ...
tovább >>
Szerda és a Szórakozás! Kedvezményes kikapcsolódás felnőtteknek a Rudas Fürdőben.

Szerda és a Szórakozás! Kedvezményes kikapcsolódás felnőtteknek a Rudas Fürdőben.

A Rudas neve hallatán mindenki a török időkből származó fürdőre gondol. Szinte előttünk vannak a falai, a képekről jól ismert Ha még ...
tovább >>
Iskolás lesz a gyermekem!

Iskolás lesz a gyermekem!

Mind a szülő, mind a gyermek számára izgalmas, ugyanakkor sok szempontból nem könnyű időszak ez. A szülőnek felelősen döntenie kell egy ...
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.