Fogzás kezelése homeopátiás készítményekkel.

Hogyan kezeld a fogzást homeopátiával? Előfordul, hogy a csecsemőnek már születésekor kis fogacska csillog a szájában, miközben arra is volt már példa, hogy kétévesen bújt elő az első. A legtöbb babánál azonban öt és nyolc hónapos kor között indul be a fogzás.A homeopátia gyengéd segítséget nyújthat a nyafogós időszakban.

A fogzás fájdalmának enyhítésére, összeszedtünk nektek pár homeopátiás készítményt.

Ezek a készítmények gyógyszertárban, herbáriumokban kaphatóak.

Aconitum:

ha a gyerek folyamatosan mozgatja alsó álkapcsát, mintha enne. Fogínye gyulladt, nyelvén fehér lerakódás, szája száraz, sokszor szomjas. Nyugtalan, sokat sír, rosszul alszik, arca forró és piros (esetleg egyik orcája piros, a másik sápadt). Gyakran vizes hányás is járul a panaszokhoz.

Belladonna:

ha a gyermek nagyon nyugtalan, kiabál, rugdos. Fogínye vastagon felduzzad, piros és érintésre érzékeny, arca piros és forró. Ajkai kipirosodtak, keze lába hideg, esetleg hirtelen felszökik a láza, gyakran hány, kissé zöldeset.

Calcium carbonicum:

késői fogzás (a12. hónap után), a kicsi sápadt, pocakos, világos hajú, arányaiban nagy fejjel. Könnyen megfázik, lábai hidegek, főleg éjszaka. Gyakran hány.

Calcium phosporicum:

késői fogzás (a 12. hónap után), vékony, nyugtalan, sápadt gyermek, általában sötét hajú, gyakran későn érő típus. Hajlamos a gázosodásra, és a hányásra (megemésztetlen ételdarabokkal).

Chamomilla:

a kicsi ingerült, csak kézben tartva nyugszik meg, főleg éjszaka sír. Nyugtalan, dobálja magát az ágyban, felsikít, látszólag erős fájdalmai vannak, gyakran lázas. Egyik orcája piros, a másik sápadt. A kicsi általában szomjas, a sárgás-zöldes vizes hányást általában puffadás, hasfájás kíséri.

China:

ha a gyermek lehangolt, kedvetlen és csak ringatásra alszik el. Pufók, jó étvágyú, rózsaszín bőrű bébi. Gyakran dörzsöli arcát, orrát, fülét, a szeme körül sötét karikák húzódnak, vagy az orcái kipirosodnak. Sokszor csikorgatja a fogait, ezt esetleg apró kar- és lábrángások kísérik.
Kreosotium: ha izgatott a gyermek, és erős fájdalmai vannak. Alig tud aludni, gyulladt, piros az ínye, kellemetlen a szájszaga. Kipirosodottak az orcái, előfordulhat barnás hányás.

Mercurius solibilis:

ha olyan erős a nyálzás, hogy éjszaka még a párna is nedves lesz tőle. Ezt rossz szájszag kíséri, a fogíny duzzadt és sötétpiros, a nyelven sárgás lerakódás látható. A kicsi sokszor szomjas, erősen izzad, különösen éjszaka. Sápadt az arca, hány, kisebesedik a popsija. Az időjárásra különösen érzékeny.

Plantago major:

amikor a fájdalom a fülekre is ráhúzódik és igen erős a nyálzás.

Podophyllum:

ha a gyerek rendszeresen összeszorítja az álkapcsát, vagy kézfejét a szájába gyömöszöli. Orcái gyakran fehérek és forrók. Mindehhez nagy mennyiségű hányás társul. A gyerek feje alvás közben izzad.

Rheum:

ha a gyermek egész teste savanykás szagú, főleg éjszaka sír, nyugtalan hány, sebes, kipirosodott

Cimkék: homeopatia, fogzás

Fogzás kezelése homeopátiás készítményekkel.
Fogzás kezelése homeopátiás készítményekkel.

Kedvenc cikkek

A zsírkréta hasznosítása kratívan

A zsírkréta hasznosítása kratívan

Ugye minden családban található néhány pici törött zsírkréta? Ezzel az egyszerű ...
tovább >>
A mai Sportos hírünk a gyermek íjászkodásról szól.

A mai Sportos hírünk a gyermek íjászkodásról szól.

A gyermekíjászkodás nem csak sport, hanem egy életérzés is. Koncentráltságot, figyelmet és fegyelmet is igényel. A szabadban a friss ...
tovább >>
Hogyan erősítsd egy három éves önbizalmát!

Hogyan erősítsd egy három éves önbizalmát!

Hogyan erősítsd egy hároméves önbizalmát? Az egészséges önbizalmú gyermekből tevékeny, optimista felnőtt lesz. Önbecsülést pedig ...
tovább >>
Ne kényszerítsd, hogy hazudnia kelljen!

Ne kényszerítsd, hogy hazudnia kelljen!

Mindenki tudja, mit jelent a büntetés. A kérdés azonban az, hogy mi az oka annak, hogy egyre inkább teret nyer magának a vélemény: a ...
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.