Émelygés az első trimeszterben

Hogyan előzd meg az émelygést az első trimeszterben?Nevezhetjük reggeli rosszullétnek, de van, akire épp délután vagy csak este csap le az émelygés. Az is előfordulhat, hogy egyes napok egyetlen véget nem érő hányingerként összegezhetők, és ismerünk olyan szerencséseket is, akik terhességük során egyszer sem szembesültek a kellemetlenséggel. Nincs két egyforma terhesség, de léteznek tippek, melyek bárkinél beválhatnak megelőzésként, illetve ha már elkapta a rosszullét.

A jó öreg háztartási keksz örök befutó,

de a puffasztott rizs szeletek is jó szolgálatot tesznek. Ezekből mindig legyen pár darab az éjjeliszekrényeden. A reggeli rosszullét gyakran annyival is megelőzhető, hogy nem kelsz fel az ágyból teljesen üres gyomorral.

Sose várd meg, míg utolér a farkaséhség,

időnként rágcsálj el pár falat ételt, ne hagyd, hogy vércukor szinted lezuhanjon. Ha a napi három étkezést hat kisebb részre osztod el, nem terheled meg a gyomrod, de azt is megelőzöd, hogy teljesen kiürüljön. Ráadásul a "többször ki adagot" elv abban is segít, hogy elkerüld a felesleges plusz kilókat.

Igyál folyadékot evés előtt és utána fél órával, de ne igyál közben.

A szénsavmentes víz pótolja az esetleges hányás miatt elvesztett folyadékot, és megakadályozza a savtúltengést. Szilárd táplálékkal kombinálva viszont meghúzhatja a ravaszt, és máris becsapódik a hányinger.

Add meg magad az éhségnek.

Amikor az első trimeszterben gyakran hánysz, szervezetednek több tápanyagra van szüksége, mint amennyi egy kiegyensúlyozott diétába belefér. Ha csak a limonádé és a sajtos hamburger állítja le a gyomrod liftezését, ne ellenkezz. Majd visszatérsz az egészséges étrendhez, ha túl leszel az első trimeszteren.

Émelygés az első trimeszterben

 

Kövesd az orrod!

Sok terhes nőnél különféle szagok, illatok okoznak rosszullétet, de az teljesen egyedi, milyen illatokról lehet szó. Hogy téged mi borít ki, hamar kitapasztalod majd, ezután nincs már dolgod, csak elkerülni a rizikós helyzeteket.

Pihenj.

Nem csak a fáradtság okozhat reggeli rosszullétet, de a reggeli rosszullét is okozhat gyengeséget, fáradtságot.

Amint jelentkezik az émelygés, rágcsálj el pár mentalevelet.

Teát is főzhetsz belőle, gyorsan rendbe hozza a gyomrod.

A gyömbért régóta alkalmazzák hányinger ellen.

Ihatod teaként, gyömbérszörpként, frissen is lereszelheted, belefőzheted a levesedbe. Ha az alkoholmentes gyömbérsört választod, győződj meg róla, hogy tényleg tartalmaz-e természetes gyömbért.

A különösen lédús gyümölcsök,

mint a dinnye vagy az ananász segíthetnek, de ha más nincs kéznél, a citrom vagy a narancs is megteszi.

Egyél sós ételeket,

például pár falat csipszet.

Van, akinél a hideg válik be.

A jégkrém, jégkocka, hűtött üdítő vagy víz megnyugtathatja háborgó gyomrodat.

Cimkék: rosszullét, émelygés, első trimeszter

Émelygés az első trimeszterben
Émelygés az első trimeszterben

Kedvenc cikkek

Biztonságban ülni az autóban

Biztonságban ülni az autóban

Hány évesen ülhetnek az első ülésre a gyermekek, mi a szabály, és miért fontos ezt betartani? Ugye mindannyian komolyan vesszük ezt a ...
tovább >>
Iskolás lesz a gyermekem!

Iskolás lesz a gyermekem!

Mind a szülő, mind a gyermek számára izgalmas, ugyanakkor sok szempontból nem könnyű időszak ez. A szülőnek felelősen döntenie kell egy ...
tovább >>
A nagymamák rejtélye a biológiában és a társadalomban

A nagymamák rejtélye a biológiában és a társadalomban

A nagymama lehet a hosszú élet és a tartós kapcsolat egyik titka egy amerikai antropológus, a nagymamaelmélet megalkotója szerint, aki most ...
tovább >>
A kamaszkor pszichológiája

A kamaszkor pszichológiája

Kamaszkor-küzdelem szülőként és gyermekként egyaránt. A kamaszkor viharos, mély és intenzív érzelmekkel teli időszak. Ahogyan a ...
tovább >>

© 2023 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.