Nézd meg ezt a videót!

 

 

 

 

 

 

 

 Mit hall egy kisbaba?

Szinte mindent! Már pár hetes korában is tökéletesnek mondható a hallása. Az idő előrehaladtával természetesen tovább élesedik, és már agya is egyre jobban fel tudja dolgozni a beérkező információkat.

Ismert tény, hogy a babák már a magzati korban is igen jól hallanak.

Hallják édesanyjuk szívdobogásának hangját és a testén belüli hangokat is.  Érzékelik a külvilágból érkező hangokat, amelyekre gyakran, még születése után is emlékeznek.  Az édesapa hangja, mélysége miatt is meg tudja nyugtatni, a magzatot, mint az is, ha lágy kellemes hangokat hallhat.

Székely Edit Fuvolaművész, a MÁV szimfonikusok által, gyakorta tart „koncertet” is, ahol a kismamán keresztül épp a magzatnak szól a zene!

Hirtelen hangokra, mind magzati korban, mind pedig a születés után is a kisbaba megriad, csak úgy, mint mi is, amikor valami hirtelen hangosat, éleset hallunk.

 

Ösztönösen az anyák halkabban és lágyabban beszélnek a kisbabákhoz, ami még a kapcsolódást, a szeretettel teli kötődés kialakulását is jelenti. Egy ember, életének legkiszolgáltatottabb időszaka, a kisbaba kor, (és persze, azt követően még jó pár év is) amikor még nem tudja magát önállóan ellátni, azaz a lehető legszorosabb módon kell, hogy ragaszkodjon „életben tartójához”.

Így minden érzékszervével, figyel.

Érzékeli a környezetét, de leginkább azt a személyt, aki táplálja. Így édesanyánk hangja valóban a legszebb hang számára a világon.

 

Cimkék: kisbaba hallása, életében először, tiszta hangok

Életében először hall egy kisbaba
Életében először hall egy kisbaba

Kedvenc cikkek

Tájékozódjunk, mielőtt nekikezdenénk!

Tájékozódjunk, mielőtt nekikezdenénk!

Juhász Péter, a testépítés szakértője a tudatos táplálkozásról összeállított számunkra pár pontot, amit lehet, hogy Te sem tudtál ...
tovább >>
Családi tábrozás

Családi tábrozás

Eredeti programokkal várja a családokat a Clarity tábor! Ez a Táborozás igazi családi élményt jelent, ahol mindenki megtapasztalhatja az ...
tovább >>
Szeretethang koncert, Szimfónikus zenekari előadásban!

Szeretethang koncert, Szimfónikus zenekari előadásban!

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni! Március 22-én a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Szeretethang koncert várandós ...
tovább >>
A tibeti gyermeknevelésről

A tibeti gyermeknevelésről

Hogyan gondolkodnak a tibetiek a gyermeknevelésről? Csupán pár gondolat, mégis érdemes lenne nekünk is megfontolnunk az alkalmazását.
tovább >>

© 2024 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.