Tudtad-e a csokiról?

1. Pattanásokat okoz?

A csokoládéban található cukor bevitele után megnövekszik annak a hormonnak a szintje, amely többek között a bőrben fellelhető faggyúmirigyek működéséréért is felelős. Ha pedig több hormon termelődik, akkor több faggyú is. Így aztán azok, akik genetikailag is hajlamosak a pattanásosságra, könnyen összeszedhetnek néhány plusz puklit az arcukra, ha leküldenek néhány táblával.
Ha mértékkel fogyasztod, akkor gond nem lehet.

 

2. Fogszuvasodás?

Tényleg igaz, hogy a csokoládé tönkreteszi a fogainkat? Van benne igazság, de nem teljesen. A kakaó például antibakteriális összetevőket is tartalmaz, ami fertőtlenítő hatású. A kakaómasszában fellelhető cukor azonban fogszuvasodást okoz, így a rendszeres fogmosás hiányában valóban rontja a fogakat.
Ha viszont mindig rendesen fogat mosol, a csoki nem rontja a fogaid.

 

3. A fehér csoki is csoki?

Nem!!!!!!!
A fehér csokiban se folyékony kakaó, se kakaópor nincs, így gyakorlatilag semmi köze a csokihoz.

 

4. Belgium király!

2013 februárjában a belga állam elkezdett csokoládéból bélyeget készíteni és azt forgalomba hozni.
Itt megnézheted, hogy csinálták. 

 

 5. Honnan a név?

A csokoládé elnevezés egészen régről, az aztékoktól származik. A xocalati szó náluk keserű vizet jelent. Ők anno hallucinogén

gombákkal és chilivel együtt fogyasztották.

 

6. Bár nem drog, de…

A csokiban kis adag koffein és amfetaminhoz is található és eközben az is tudományosan bizonyított, hogy a csokoládé iránti vágyat
semmilyen más édességgel nem lehet pótolni.

 

 7. Köszi, Istenek!

A kakaófát latinul Theobroma Cacao-nak hívják, aminek a holtnyelven Istenek ételét jelent.

 

8. A legjobb üzlet?

A csokis keksz feltalálója, Ruth Graves Wakefield 1938-ban készített először csokis sütit, méghozzá véletlenül. Később, mikor nagy sikert aratott vele, a szabadalmát és a receptet a Nestlé-nek adta el. Nem is ez az érdekes, hanem hogy Andrew Nestlétől cserébe nem kért pénzt, csak egy jelképes 1 dollárost és csoki ellátmányt élete végéig.

 

9. Még a háborúban is van valami jó.

Az M&M’s cukorkákat 1941-ben, a második világháború idején találták fel, méghozzá abból a célból, hogy a csoki ne olvadjon meg a katonák zsebében. Mondjuk nekem rendszeresen elolvadnak az M&M’s cukorkáim… 

10. Robbanós csoki

Szintén a második világháború találmánya a robbanós csoki. A németek fejlesztették ki, egy csoki szeletről volt szó, amibe bombát telepítettek. Az eltörést követő 7. másodpercben felrobbant. Illetve csak robbant volna, ugyanis a németek Winston Churchill angol miniszterelnök halálát remélték a találmánytól, azonban az még a célba érése előtt lelepleződött, egy MI5 ügynöknek köszönhetően.

 Forrás: Új Nemzedék

 

Lássuk be, legyen akárhogyan is...imádjuk a csokit! 

Kattints ide egy kis nosztalgiázásért :) Hiszen Gombóc Artúr is megmondta! 


 

 

 

 

 

Cimkék: szeretem a gyerekem, csokimánia, fehér csoki, Cacao, fogszuvasodás, Winston Churchill

Pár gondolat, amit eddig nem tudtál a csokiról
Pár gondolat, amit eddig nem tudtál a csokiról

Kedvenc cikkek

Ételünk az Életünk!

Ételünk az Életünk!

Kidobjuk, pedig, ha tudatosabban vásároltunk volna, nem végezné a szemétben!
tovább >>
Strandbüfé, a tudatos szülő ellensége?

Strandbüfé, a tudatos szülő ellensége?

Hányszor ígérjük meg magunknak, hogy na azt, biztosan nem eszünk többet a strandon? Aztán a nyári meleg, esetleg a tavalyi nyaralás ...
tovább >>
A zsírkréta hasznosítása kratívan

A zsírkréta hasznosítása kratívan

Ugye minden családban található néhány pici törött zsírkréta? Ezzel az egyszerű ...
tovább >>
Tanuljatok pszichológiát a Best Work képzésein

Tanuljatok pszichológiát a Best Work képzésein

Pszichológiai asszisztens oktatás,mindazon felnőtt nők és férfiak részére, akik szeretnék megérteni a bennük, illetve környezetükben ...
tovább >>

© 2019 Idesüss Kft. - Az oldalon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.